izdanja_banner

Opće informacije

Hrvati na izmaku srednjega vijeka. Izabrane raspraveUz znanstveno-istraživački rad, znanstveno izdavaštvo drugi je najvažniji aspekt rada Podružnice za povijest Slavonije, Srijema i Baranje.
Prvu knjigu, pretisak izabranih rasprava Matije Mesića, Podružnica je objavila 1996. – u godini svoga utemeljenja. Otada je u izdanju Podružnice objavljeno ukupno 113 knjiga (monografija, zbornika itd.). Od toga je oko jedne trećine naslova Podružnica objavila samostalno, a ostale u suizdavaštvu s drugim znanstvenim i kulturnim ustanovama ili nakladnicima.

Podružnica je od samog početka ustanovila svoju “krovnu” biblioteku, naslovljenu Bibliotheca Croatica: Slavonica, Sirmiensia et Baranyensia, unutar koje je objavljena glavnina izdanja. Biblioteka je podijeljena na više nizova: Studije, Izvori, Posebna izdanja, Mala biblioteka, Rukopisi, Pretisci, te tematski definirani nizovi Etničke teme, Drugi svjetski rat – Dokumenti, Hrvatski demokratski pokret i Domovinski rat, i Hrvatski demokratski pokret i Domovinski rat – Dokumenti.

BIBLIOTEKE


 

scrinia15Osim knjižnih izdanja, Podružnica je 2001. pokrenula i časopis Scrinia Slavonica koji otada redovito izlazi u jednom svesku godišnje.

 

 

 

 

 

 

 

 

ČASOPIS SCRINIA SLAVONICA


Katalog izdanja 1996 – 2015

katalog_izdanja

 

Zadnje novosti

Projekt „Priča o kulturnoj ostavštini Matije Petra Katančića“

Najveći projekt koji je odobren Gradu Valpovu u novijoj povijesti. Vrijednost projekta je 16.556.559,12 kn, a financiran je od strane Europskog fonda za regionalni razvoj. Na projektu su od svibnja 2019. radili Valpovački poduzetnički centar d.o.o. Valpovo i Upravni odjeli grada Valpova u suradnji s gradonačelnikom Matkom Šutalom i dr. sc. Dinkom Županom.

rekonstrukcija-1024x576

Pročitajte više

Zadnja izdanja

Rudina naslovnica
naslovnica tombor
Jelas-Gradovi-korice

Hrvatski institut za povijest

Podružnica za Povijest Slavonije, Srijema i Baranje

Kontaktirajte nas

Ante Starčevića 8.
35000 Slavonski Brod

info@hipsb.hr

+385 (35) 447-243

Katalog/WebShop

Sva prava zadržava | Hrvatski institut za povijest - Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje © 2013.