O knjižnici

Knjižnica

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKnjižnica je osnovana kao specijalna knjižnica poluotvorenog tipa, prvenstveno namijenjena znanstvenoistraživačkom radu zaposlenika Podružnice Hrvatskog instituta za povijest. Pretežni dio knjižnog fonda čine knjige, časopisi i ostala periodična građa iz nacionalne povijesti i srodnih područja te komparativna strana literatura.

Fond knjižnice raspolaže s oko 10.000 naslova knjiga i preko 500 naslova razne periodike. Od lipnja 2003. godine u knjižnici radi jedan diplomirani bibliotekar, i od tada je u tijeku ustrojavanje računalnog kataloga, ažuriranje i obnavljanje kartičnog kataloga knjižnice te ažuriranje evidencije periodike. Osim redovitih poslova bibliotečne obrade te nabavke i posudbe knjiga, knjižnica se bavi i razmjenom knjiga i časopisa sa 83 ustanove u zemlji i inozemstvu.

Knjižničarka Podružnice je Tatjana Melnik.

 

Posudba

OLYMPUS DIGITAL CAMERARadno vrijeme knjižnice je od ponedjeljka do petka od 8-16 sati. Za vanjske korisnike knjižnica radi svakog radnog dana od 9-15 sati.

Upis je besplatan.

Knjižna građa se posuđuje na rok od 30 dana.

Na korištenje izvan knjižnice ne izdaju se serijske publikacije, referentna građa, te posebno vrijedne knjige koje knjižnica posjeduje u jednom primjerku. Magistarske radnje i doktorske disertacije posuđuju se pod posebnim uvjetima. Ukoliko se knjižnična građa uništi ili izgubi, korisnik je dužan nabaviti novi primjerak građe.

 

 

KATALOG KNJIGA   knjižnice Podružnice Hrvatskog instituta za povijest.

 

 

Kontakt:
knjiznica@hipsb.hr

Zadnja izdanja

Hrvatski institut za povijest

Podružnica za Povijest Slavonije, Srijema i Baranje

Kontaktirajte nas

Ante Starčevića 8.
35000 Slavonski Brod

info@hipsb.hr

+385 (35) 447-243

Katalog/WebShop

Fiksni tečaj konverzije:
1 € = 7.53450 Kn

Sva prava zadržava | Hrvatski institut za povijest - Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje © 2013.