Dvadeset peta obljetnica Podružnice

Datum objave: 12.04.2021.

U 2021. navršava se dvadeset i pet godina od osnutka Podružnice za povijest Slavonije, Srijema i Baranje Hrvatskoga instituta za povijest. Četvrt stoljeća postojanja i rada značajna je vremenska dionica za svaku znanstvenu ustanovu. Tijekom toga razdoblja u samoj Podružnici dogodile su se mnoge promjene, manje ili više dalekosežne, ali temeljni zadatak kojem je ustanova posvećena ostao je isti: istraživanje povijesti Slavonije, Srijema i Baranje od starog vijeka do naših dana, kako u okviru hrvatske nacionalne povijesti, tako i u širem kontekstu povijesti središnje i jugoistočne Europe.

Vjerujemo da je taj zadatak u proteklih četvrt stoljeća uspješno izvršen i da tu konstataciju uvjerljivo potkrepljuje preko stotinu različitih naslova knjiga i dvadeset svezaka časopisa koje je Podružnica dosad objavila, petnaest znanstvenih skupova kojima je Podružnica bila glavni organizator, jedanaest višegodišnjih kompetitivnih istraživačkih projekata koje su vodili znanstvenici iz Podružnice, kao i desetine znanstvenih knjiga i stotine radova u časopisima i zbornicima koje su, u raznim izdanjima u Hrvatskoj i inozemstvu, objavili povjesničari zaposleni u Podružnici.

Obljetnicu će Podružnica obilježiti, uz ostalo, nizom tematskih javnih predavanja u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod te prigodnom izložbom o radu Podružnice od početka do 2020. Informacije o održavanju tih programa bit će pravodobno objavljene na ovim stranicama.

Zadnje novosti

NAJAVA: Znanstveni skup „Isti rod, različite sudbine”

Gradska knjižnica Slavonski Brod, 1. prosinca 2023. u 10:00 sati.

Pročitajte više

Zadnja izdanja

Hrvatski institut za povijest

Podružnica za Povijest Slavonije, Srijema i Baranje

Kontaktirajte nas

Ante Starčevića 8.
35000 Slavonski Brod

info@hipsb.hr

+385 (35) 447-243

Katalog/WebShop

Fiksni tečaj konverzije:
1 € = 7.53450 Kn

Sva prava zadržava | Hrvatski institut za povijest - Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje © 2013.