plakat vino web - 2

Znanstveni skup s međunarodnim sudjelovanjem «VINO I VINOGRADARSTVO U POVIJESTI SLAVONIJE, SRIJEMA I BARANJE»

Datum objave: 22.09.2017.

Slavonski Brod – Erdut, 20.-22. rujan 2017. godine

Hrvatski institut za povijest – Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje i Erdutski vinogradi d.o.o. bili su organizatori znanstvenog skupa pod naslovom „Vino i vinogradarstvo u povijesti Slavonije, Srijema i Baranje“. Znanstveni skup se održavao od 20. do 22. rujna 2017. godine. Prvi dan znanstvenog skupa održan je u Slavonskom Brodu, a drugi i treći dan u Erdutu.

 

Ovaj znanstveni skup organiziran je s ciljem da se pokaže da Slavonija, Srijem i Baranja spadaju od davnina u važne vinorodne i vinarske regije, u kojima se vino nije proizvodilo samo za lokalne potrebe, nego i za prodaju i konzumaciju u bližoj i daljoj okolici te je u nekim primjerima već u srednjem vijeku bilo vrlo cijenjeno diljem Europe, a u novije vrijeme i šire po svijetu. Na skupu se nastojalo istražiti značenje vina i vinogradarstva u društvenoj, gospodarskoj i kulturnoj povijesti Slavonije, Srijema i Baranje od starog vijeka do naših dana.
 

Bio je to prvi znanstveni skup u cijelosti posvećen temi vina i vinogradarstva s gledišta povijesti i srodnih humanističkih disciplina (arheologije, etnologije, književne povijesti, povijesti umjetnosti) koji obuhvaća cjeloviti zemljopisni okvir triju povijesnih pokrajina na istoku Hrvatske.

 

 

 

     PDF Download   Programska knjižica

Zadnja izdanja

mađari_korice
naslovnica zbornik
krivnja-i-kazna-presvlaka-def-press

Hrvatski institut za povijest

Podružnica za Povijest Slavonije, Srijema i Baranje

Kontaktirajte nas

Ante Starčevića 8.
35000 Slavonski Brod

info@hipsb.hr

+385 (35) 447-243

Katalog/WebShop

Sva prava zadržava | Hrvatski institut za povijest - Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje © 2013.